Avslag hastighetssänkning Sjölunden……

Flera försök har gjorts under åren att få bort 70-skyltarna från den natursköna vägen längs med kusten mellan Sandvik och Djupvik. Nu har vägen beläggning och fler vill ha sänkt fartgräns.

Vägen längs kusten är slingrig och välbesökt på somrarna.
Foto: arkivfoto
Vägen längs kusten är slingrig och välbesökt på somrarna.

Två fastighetsägare i Sandvik har ansökt om en hastighetssänkning på vägen mellan Sandvik och Djupvik.

Polisen har inget emot en sänkning, inte heller Borgholms kommun men Trafikverket är emot det så länsstyrelsen avslår ansökan.

De sökande skriver att folk kör över 70 kilometer i timmen på vägen efter det att den fick beläggning. Sträckan ska ha blivit mer som en transportväg.

Polisen tillstyrker ansökan och uppger att en gräns på 30 kilometer i timmen ökar trafiksäkerheten utifrån den tidvis höga belastning av fordon som sträckan har.

Trafikverket Region Syd som säger nej till en sänkning skriver att sträckan i första hand används av boende eller näringsidkare i området. De som kör på vägen torde känna till förhållandena och köra saktare. En bashastighet på 70 är det som gäller enligt trafikverket.

Att polisen styrker ansökan betyder inte så mycket enligt länsstyrelsen. Polisen skriver likadant i de flesta ärenden när det gäller ansökan om sänkt hastighet, enligt länsstyrelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.