Information från byalaget nr 1/2019

Nu riktar vi våra blickar mot Blåkulla. Påsken står för dörren. Om prognoserna slår in blir det en varm och skön Påsk. Har du ris och grenar är du välkommen med detta till Majelden på Nabben.

Det ryktas om att Tele TRE vill bygga en mobilmast på parkeringen vid badstranden. Något byggnadslov är ännu inte inlämnat. Byalaget bevakar ett eventuellt bygglov.

Trafikverket tycker inte det behövs lägre hastigheter på vägarna upp till Södvik eller till Djupvik. Vi fick också nej från kommunen med hjälp till Hjärtstartare. Vi söker nu andra sponsorer.

Reparation av piren och komplettering med badstege/brygga har prioriterats av Borgholms Energi. Däremot ska förslaget om vågbrytare utredas i ännu en hamnutredning.

Hamnplan kommer inom kort asfalteras. Förstörda vägrenar efter fibergrävningen kommer återställas av NCC på iP-onlys kostnad. Kvarglömda fyllnadsmassor och asfalt från återställningen av vägövergångarna har Vägföreningen lovat ta hand om. Tveka inte att höra av er till iP-Only om ni inte är nöjda med återställningen på er tomt.

Lite hållpunkter under året.

19 April – Långfredag kl 11:00 Städning av badstränderna. Samling vid Båthuset.

30 April – Valborgsmässoafton – Majelden tänds kl 20:00 med sång av Chorus Mixtus. Fackeltåg från Bunkern med samling kl 19:30. Ludde bjuder på fika I Pizzerian, Kvarnen.

21 Juni – Dans runt Midsommarstången i Stenhuggarparken

13 Juli – Årsmöte i Båthuset kl 13:00

Har du missat medlemsavgiften 100 kr kan den betalas på PG 440966-0 eller swish 1234940979.

GLAD PÅSK

Ronny Cedertorn

Ordförande Sandviks Byalag

(xcedro@gmail.com)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.