Information om vindkraftprojektet Stenninge 2

Från Helianthemum Vind AB har byalaget fått följande information.

Det har gått mycket lång tid sedan vi hade någon ny information om projektet. Det beror på att det överklagande bygglovet tog lång tid att behandla, särskilt som ärendet drevs till högsta instans. Överklagandet avslogs och bygglovet vann laga kraft i slutet av 2012. Därefter har det varit många turer kring elnätsanslutning och val av aggregat. Till slut så har pusselbitarna fallit på plats och vi förbereder nu som bäst för uppförandet av den nya maskinen.

Tidplanen är sådan att fundamentet  gjuts under V46 och aggregatet skall sedan monteras och driftsättas under december-januari månad.  Aggregatet är snarlikt det befintliga till utseende och storlek. Placeringen är ca 180 m VNV om det befintliga aggregatet. Dvs inne på stenindustrins upplagsområde.

Sedan tidigare finns ett löfte till er som bor här i trakten att få köpa in er som delägare. Det löftet står kvar och nu när maskinen nästan är färdigställd börjar vi få ett bättre grepp om kostnaderna. När maskinen är i drift, någon gång tidigt under nästa år, ber vi att få  återkomma med ett förslag till upplägg för delägarskap och då kan vi också presentera en ekonomisk kalkyl. Vi kommer också kalla till ett informationsmöte.

En idé är att de som är intresserade av delägande går samman i ett nystartat aktiebolag (”Sandvik vindkraft AB el dyl”)  som sen köper en del av (upp till hälften enligt tidigare löfte) maskinen. Delningen av maskinen föreslås ske genom sk enkelt bolag.  Helianthemum kommer att stå som ansvarig för drift, underhåll, myndighetskontakter etc. Det nya bolaget står för sin del av kostnaderna. Detta regleras i ett avtal parterna (”Sandvik Vindkraft AB” och Helianthemum) emellan.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss per telefon:

Staffan Niklasson, ordf, 0709-421239

Jörgen Johansson, VD, 0705-386699

Göte Niklasson, 0709-421165

Mvh

/Staffan Niklasson

 

Staffan Niklasson 
O2, Storgatan 51 B

Postadress: Box 32, 386 21 Färjestaden
Tel: +46 485 589 519, Mob: +46 709 421239
www.o2.se

 

Det här inlägget postades i Om Vindkraft i Sandvik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.