Bra att veta om Byalaget

Sandviks Byalag har som mål att verka för en positiv utveckling av Sandviks samhälle och värna om den särprägel som utmärker Sandvik. Genom bevakning och remissyttranden ska byalaget stödja Sandviksborna vid övergripande kommunala beslut och privata intressen.

Årsmöte äger rum andra lördagen i juli.

Långfredagen är städdag i byn.

Medlemsavgift: 150:-/fastighet

Plusgiro nr 440966-0.

Swish: 123 494 0979

Vill ni ha kontakt med byalaget skriv till sekreterare@sandviksbyalag.se

Styrelsen 2020-21

3 svar på Bra att veta om Byalaget

 1. Lars Ekström skriver:

  Hej, tog det här dom en möjlighet till kontakt.
  Jag har nyligen köpt en fin oljemålning på auktion. Tavlan visar skonerten Henrik i Stubbeköbings hamn i Danmark 1899. Jag misstänker att det var Henrik regnr 1808 med hemmahamn i Sandvik. Var kan jag få veta mer om Henrik? Har sett bild och beskrivning på http://WWW.olandsjarnvag.se men vill veta mer om vad Henrik fraktade.
  Mvh
  Lars Ekström

  • admin skriver:

   Hej, jag skickar frågan vidare till en som kan mycket om dessa frågor.

   • Håkan Jonsson skriver:

    Om det är Henrik som var hemma i Sandvik måste jag se ett foto av tavlan. Men jag kan berätta att Henrik slutade som vrak 1946 under en resa mellan Visby och Oskarshamn med last av presenningar.En fin modell av Henrik kan man se på Persnäs Hembygdsmuseum. Man fraktade allt sjövägen på den tiden,skutorna var dåtidens långtradare. T,ex cement från Gotland.trävaror från Norrlandshamnar,tegel,kalk,spannmål och andra jordbruksprodukter. Ölandssten fraktades Härifrån. Om du vill veta mer om Henrik så finns jag på hakanjons@telia.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.