En innehållsrik lördag…

….som började med traditionell städning av hamnområdet.

Ett 40-tal bybor samlades på eftermiddagen till byalagets sommarmöte.

Trafikfrågor i Sandvik engagerade många, speciellt då husbilsparkeringen i hamnen. Vi uppmanades också att värna vårt valborgsmässobål på Nabben. Inget annat än trädgårdsavfall är tillåtet. Framför allt inte torskrense som ordföranden hittat i en plastpåse.

Ett förslag att sätta upp en dusch i badviken skall utredas. Läget beträffande en ev. tennisbana i Sandvik presenterades. Att placera den i parken väckte visst motstånd. Bättre i närheten av kvarnen tyckte några.

25 juli är det underhållning i hamnen.

Byalaget ställde sig positivt till att utnyttja denna hemsida (www.sandvikshamn.se) för att hålla kontakt med medlemmarna och sprida information.

Ni som vill veta när sidan uppdateras skicka en epost med namn och adress genom att klicka nedan. Alla bidrag i form av text, bilder eller filmer välkomnas också.

Sedan var det dags för för sommarmöte för Persnäs-Sandvik Vägsamfällighet.

Där fick vi bl.a. lära oss följande om hur vägavgiften tas ut; Avgiften för en andel är 100 kr/år. Bebyggda fastigheter betalar årligen för 6 andelar = 600 kr. Kommunen betalar för året-runt-boende. Del av kommunalskatten. Obebyggda fastigheter betalar för 4.5 andelar och de vars fastigheter gränsar mot Vägverkets vägar betalar halv avgift.

Eftermiddagen avslutades med att Göte Niklasson från Helianthemum Vind AB mycket pedagogiskt informerade om planerna för ett nytt vindkraftverk i Sandvik.

Mer detaljer om detta kommer att finnas tillgängligt på hemsidan efter helgen.  Flera esteter på mötet tyckte att det nya kraftverket skulle placeras närmare det gamla och också vara lika högt.  På www.vindstat.nu finns information om landets alla vindkraftverk. Det befintliga verket heter Stenninge 1 nr 735, som vi också fick besöka.

Innan kvällens grillfest bjöd ordföranden på välkomstdrink som han lovat skicka receptet på. Vädergudarna var med oss denna fina kväll i parken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.