9 reaktioner till “Gamla vykort från Sandvik”

 1. Hej,
  Var kan jag se bilden eller varför har du tagit bort bilden på Albacore / Ally?
  Jag är intresserad och om det är ALLY skulle jag behöva bilden för att identifiera henne på en annan bild. Jag var god vän med Ragnar Andersson som hade ALLY, han seglade ofta ihop med min skutas tidigare ägare.
  Om du inte vill ha bilden uppe på hemsidan är jag väldigt tacksam om du ändå kan skicka mig en kopia. I så fall med stort tack på förhand!
  /Hans-Christer Edborg
  hc.edborg@maritimkultur.se

 2. Hej! Jag har seglat med en skuta som hette Ally. Jag har för mig att den
  var från Kårehamn, Loftahammars skärgård. Detta var på 50-talet.
  Kan det vara denna skuta? Är tacksam om ni kan ge mej lite information!

  1. Ally var en skonare som byggdes 1912 i Landskrona.Hon hade en maskin på 50hk- Hon var inte hemmahörande i Kårehamn som ligger på Öland. Däremot i Kårö som ligger i loftahammars skärgård. Redare och Befälhavare var Karl Andersson.

 3. Hej!
  Fotot du kallar ”Albacore”stämmer inte.
  Det är en annan skuta,men villken?
  Jag försöker forska vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.