Möte med Trafikverket 17 juni…..

Delar av Byalagets styrelse hade den 17 juni ett möte med vägmästare Jan-Olof Berg, Trafikverket. Anslutningen vid 136:an av den föreslagna gång- och cykelvägen (GC) från Sandvik till Södvik diskuterades.

Ett avstånd från vägkanten på nuvarande väg till den föreslagna GC-vägen bör vara 3-4 meter och passagen över 136:an bör vara på ett säkert avstånd norrut från själva korsningen. Ett avstånd på 20-30 m från korsningen är ett minimum.

GC-vägens anslutning vid Södvik ska planeras i samråd med Trafikverket. Trafikverket kan bidra ekonomiskt till denna anslutning och nämnde också att det finns planer för kanalisering av trafik från norr och söder mot Sandvik. Kanalisering (som vi uppfattar det) innebär att man får en möjlighet att korsa vägen i två steg med en avskiljare mitt i vägen. 

Den föreslagna GC-vägen mellan Sandvik och Södvik bör ansluta på ett avstånd av 5-10 meter öster om korsningen i Sandvik och direkt till GC-vägen från ICA-Trossen.

En arbetsgrupp inom Trafikverket kommer att under hösten att utreda Sandvik-Södvik korsningen liksom ytterligare tre korsningar norr om Köpingsvik.

Därefter fortsatte diskussionerna vid 4-vägskorsningen mellan Sandviks kvarn och ICA-Trossen. Trafikverket höll med om att trafiksituationen är oklar samt att det finns risker för oskyddade trafikanter (gående och cyklande) i korsningen. Byalaget har tidigare framfört förslag om en liten rondell i korsningen vilket enligt Trafikverket inte är aktuellt. Inte heller ett 4-vägsstopp är aktuellt. Trafikverket lovade återkomma om en lösning på trafiksituationen i korsningen.

Byalaget tog också upp problemen med att många kör för fort mellan ICA-korsningen och hamnen. Trafikverket svarade att detta inte är deras ansvar utan polisens.

1 svar på ”Möte med Trafikverket 17 juni…..”

  1. Tack för bra information! Positivt att Trafikverket tycks vilja medverka till lösningar. Lycka till med fortsättningen.
    /Torbjörn

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.