Nyhetsbrev

21 mars 2021

14 december 2020

25 maj 2020


5 april 2020


13 april 2019

Nu riktar vi våra blickar mot Blåkulla. Påsken står för dörren. Om prognoserna slår in blir det en varm och skön Påsk. Har du ris och grenar är du välkommen med detta till Majelden på Nabben.

Det ryktas om att Tele TRE vill bygga en mobilmast på parkeringen vid badstranden. Något byggnadslov är ännu inte inlämnat. Byalaget bevakar ett eventuellt bygglov.

Trafikverket tycker inte det behövs lägre hastigheter på vägarna upp till Södvik eller till Djupvik. Vi fick också nej från kommunen med hjälp till Hjärtstartare. Vi söker nu andra sponsorer.

Reparation av piren och komplettering med badstege/brygga har prioriterats av Borgholms Energi. Däremot ska förslaget om vågbrytare utredas i ännu en hamnutredning.

Hamnplan kommer inom kort asfalteras. Förstörda vägrenar efter fibergrävningen kommer återställas av NCC på iP-onlys kostnad. Kvarglömda fyllnadsmassor och asfalt från återställningen av vägövergångarna har Vägföreningen lovat ta hand om. Tveka inte att höra av er till iP-Only om ni inte är nöjda med återställningen på er tomt.

Lite hållpunkter under året.

19 April – Långfredag kl 11:00 Städning av badstränderna. Samling vid Båthuset.

30 April – Valborgsmässoafton – Majelden tänds kl 20:00 med sång av Chorus Mixtus. Fackeltåg från Bunkern med samling kl 19:30. Ludde bjuder på fika I Pizzerian, Kvarnen.

21 Juni – Dans runt Midsommarstången i Stenhuggarparken

13 Juli – Årsmöte i Båthuset kl 13:00

Har du missat medlemsavgiften 100 kr kan den betalas på PG 440966-0 eller swish 1234940979.

GLAD PÅSK

Ronny Cedertorn

Ordförande Sandviks Byalag


18 december 2018

Vilken sommar vi fick 2018!

Våren blev ovanligt kylig och vi hade t o m lite snö i månadsskiftet februari/mars. Valborgselden kunde inte tändas p g a ogynnsamma vindar och åskväder. Ludde ställde upp med fika i Kvarnen där även

Chorus Mixtus sjöng de traditionella vårsångerna.

Vår efterlängtade ICA invigdes till midsommar och Byalaget önskade lycka till med ett träd.

Midsommarfirandet hölls som vanligt i Stenhuggarparken med dans runt stången som många hjälpte till att klä.

Vi har inte ännu fått några besked om hastighetsbegränsningar på Sjölundavägen eller Sandviksvägen upp till stora vägen. Förhandsbeskeden tyder tyvärr inte på några 30 skyltar.

När det gäller återställningen efter fiberdragningen, så har BRS börjat markera för återställning av sönderkörda vägrenar och uppfarter. Ni som inte fått besked eller har klagomål, tveka inte att ta kontakt med IP-Only.

Kommunen har nu avsatt 100 000 kr för reparation av piren och för komplettering med badstege. Vågbrytaren däremot skjuts på framtiden för ytterligare utredning.

Ni som inte ännu betalt medlemsavgiften 100 kr för 2019 kan göra det på antigen

pg 440966-0 eller Swisha på telefon nr 123 494 0979.

Önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Ronny Cedertorn

Ordförande Sandviks Byalag


4 oktober 2018

Nu har vi haft Skördefest och hösten har kommit.

Men vilken sommar, kommer vi någonsin uppleva något liknande?

Återinvigningen av brunnen på Stenhuggarvägen var lyckad, många drack brunn och verkade trivas. Tack Swante Friberg för ett bra initiativ som ordnade renoveringen med bidrag från kommunen. Håkan Jonsson berättade om gamla Sandvik och han fick många frågor.

Aktuella frågor som byalaget bevakar

Piren ska äntligen repareras och vi får den efterlängtade badstegen?
Vågbrytare ska diskuteras på Kommunstyrelsens möte i november.

Vi har även skickat in ett medborgarförslag om säkrare väg upp till Södvik. Samma sak gäller hastigheten på Sjölundavägen. Handläggaren på Länsstyrelsen har inte kommit ur startblocken ännu.

Swante Friberg håller i projektet med Knisa Mosse och Ölands vattenråd, Ölands ornitologiska förening och Ölands naturskyddsförening är inblandade.

Byalaget har skrivit till Borgholms Energi om möjligheten att få en hjärtstartare installerad i byn.

Årsavgift för 2019

Årsstämman bestämde oförändrad medlemsavgift 100 kr för 2019.
Tacksam för betalning senast 31 dec antingen på PG 440966-0 eller swisha tel: 1234940979. Skriv namn och adress i Sandivk.

Fortsatt trevlig höst!

Styrelsen för Sandviks byalag


2 april 2018

Inatt var det 12 m/s nordligt (26 på Ölandsbron…) och snö, men idag skiner solen och vinden har mojnat.

Snart vår?

Medlemsavgift 2018
Vi hoppas att så många som möjligt vill vara medlemmar, medlemsavgifen är 100 kr och betalas in på PG 44 09 66-0.

Det är också viktigt att vi får in grundläggande medlemsinformation direkt vid inbetalning eller separat via email till styrelsen@sandviksbyalag.se:

  • För att underhålla medlemsregistret och vid behov upprätta en röstlängd behöver vi – Förnamn,efternamn och adress (gata & nr) för den fastighet i Sandvik som medlem ”företräder”
  • För att enkelt kunna sprida information önskar vi – Medlems emailadress. Är det flera på samma adress som vill ha Byalagets emailutskick, så meddela även deras namn & emailadress.

Med anledning av nya lagar om skydd av personuppgifter (”GDPR”) så är det viktigt att vi får in informationen enligt ovan varje år, och att ni ”bekräftar” den. Vi kommer även gallra bort gamla personuppgifter efter två kalenderår, men vill ni ha något ändrat eller borttaget innan så meddela styrelsen på styrelsen@sandviksbyalag.se.

Strandstädning
Pga att snön dolde allt på Långfredagen, så ställde vi in strandstädningen.

Nytt försök kl. 10 på Valborgsmässoafton den 30e april och sen städar vi en gång till innan årsmötet 14/7.

Valborgselden
Inför valborgselden vill vi påminna om att brasan enbart skall innehålla organiskt och brännbart material, dvs kvistar, löv, grenar mm. INTE jord, sten, möbler, byggavfall, plastsäckar eller någonting annat som inte är organiskt och brännbart!

Avlämning av organiskt och brännbart material sker på avsedd plats på Nabben när skylten om ”tippning förbjuden” ligger ned, med början ca 2 veckor innan Valborg.

Hamnkrogen
Ägaren till Hamnkrogen, Hans Persson, meddelar att krogen öppnar till midsommar.

Lägg in i er kalender!
Lägg redan nu in följande i era kalendrar:

  • Varsam röjning på alvarsmark – I anslutning till Valborg (27-29/4) kommer en röjning att göras på alvarsmarken söder om hamnen (pumphuset) och längs strandstigen, se information nedan som även kommer anslås i Sandvik.
  • Strandstädning – 30/4 kl. 10 och 14/7 kl. 10.
  • Valborgsmässoafton – Fackeltåg 19.40, brasan tänds 20.00, vårsånger med Chorus Mixtus och efteråt bjuder Ludde på fika i Kvarnen.
  • Midsommarafton – Firas som vanligt i Stenhuggarparken.
  • Årsmöte & grillafton – Den 14 juli är det årsmöte och senare samma dag grillafton.

MVH///
Styrelsen, Sandviks Byalag